Cégalapítás, módosítás

A cégalapítás kiemelkedő fontosságú esemény a vállalkozások életében.

image

A cégalapítás kiemelkedő fontosságú esemény a vállalkozások életében. Ezen folyamat során, a hozott döntések és intézkedések alapvetően meghatározzák a vállalkozás működésének feltételrendszerét, így jelentős befolyást gyakorolhatnak sikeres, jövedelmező tevékenységére.

Ebben a szakaszban kell dönteni a megfelelő vállalkozási formáról, a befektetett tőke nagyságáról, a tulajdonosi szerkezetről, a választott adózási módokról stb. Már ebben az időszakban nélkülözhetetlen az adótervezés, mint eszköz, mellyel a vállalkozás jövőbeni adóterhelését lehet jelentősen csökkenteni. A cégalapítás célszerű első lépése egy gazdasági szakemberrel, könyvelővel való konzultáció.

Új társaság alapítása, átalakulás vagy tulajdonosváltozás esetén a könyvelést és tanácsadást biztosítjuk Önnek. A cégalapítás kezdetétől végig minden segítséget megadunk, hogy hol és milyen papírokat kell kitölteni és melyik hatóságnál kell leadni azokat.

Partner ügyvédi iroda:
Vereckei Ügyvédi Iroda
Dr. Vereckei Dénes ügyvéd

Jogi partnerünk bevonásával vállaljuk gazdasági társaságok alapítását, teljeskörű cégjogi és adójogi rendezéssel.
Ügyvédi partnerirodánk eseti megbízással, illetőleg - igény szerint - hosszabb távra szóló átalánydíjas szerződés alapján biztosítja gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók jogi képviseletét bíróságok előtt, hatósági-, banki ügyintézések során, szerződések készítését, egyéb iratszerkesztést, jogi felvilágosítást a cégjog, gazdasági jog, munkajog és polgári jog területén.

Ha vállalkozását most indítja, vagy valamilyen szempont alapján új céget kíván alapítani, fenti ügyvédi iroda ebben hatékony segítséget nyújt. Természetesen akkor is, ha a cég adatain, tevékenységi körén kell módosítani valamit, továbbá üzletrész adás-vétel ügyekben is.

A vállalkozás életében a könyvelés akkor kezdődik, amikor a cég megalakul. A Társasági Szerződés aláírásakor már érdemes eldönteni, hogy ki lesz a könyvelő, mert már a cégbejegyzés előtt vannak fontos bevallási feladatok, bejelentkezési kötelezettségek.

A cégalapítás, ill. cégmódosítás megkezdéséhez elsősorban adatokra van szükség. Legtöbbször a cégnév, a székhely, a tagok (személyes adataik) és vagyoni hozzájárulásuk, a vezető tisztségviselők (személyes adataik), valamint a tevékenységi kör megjelölése szükséges. Ezeken túlmenően szükség szerint egyéb adatok (telephely, kézbesítési megbízott, könyvvizsgáló stb.) és tények ismerete is szükséges a megfelelő iratok elkészítéséhez, ill. a bejegyzéshez. A 2006. évi IV. tv. rendelkezései szerint hitelt érdemlően igazolni kell a székhely, illetve szükség szerint a telephely és fióktelep bejelentésének és használatának jogosultságát. Átalakulás esetén a fentieken túlmenően jóval több adat és tény ismerete, valamint könyvelő és könyvvizsgáló aktív közreműködése is szükséges.

Az iratok elkészültét követően kerül sor az – ügyvéd előtti – aláírásra és a szükséges ügyintézésekre (pl. közjegyző, bank stb.) majd az iratok cégbírósági benyújtására.

image
 

Rólunk mondták :)

"A mai gazdasági környezetben, szorító adóprés alatt, egy vállalkozás lételeme a biztos könyvelői, adótanácsadói háttér. Ezt a stabil alapot garantálja az ügyvédi irodám részére hosszú évek óta a Keserü Könyvelőiroda. Ajánlom őket mindenkinek!"
Dr. Vereckei Dénes - ügyvéd

Szeretne velünk dolgozni?