Könyvvizsgálat

Magyarországon a hatályos jogszabályok szerint könyvvizsgálatot, csak a Magyar Könyvvizsgálói Kamarában bejegyzett könyvvizsgáló, illetve nyilvántartásba vett könyvvizsgáló társaság végezhet.

image

Tudta Ön, hogy a könyvvizsgáló által hitelesített beszámolók nagyobb értéket képviselnek az üzleti partnerek szemében?

Tisztában van azzal, hogy egyes pályázatokon való részvétel alapfeltétele a könyvvizsgálóval auditált mérlegbeszámoló?

Irodánk a vállalkozási, és nonprofit szférába tartozó társaságok számára egyszeri, illetve folyamatos könyvvizsgálatot biztosít, bejegyzett könyvvizsgáló partnerünk segítségével.

 

 

KÖTELEZŐ a könyvvizsgálat, minden olyan kettős könyvvitelt vezető társaságnál, ahol az éves árbevétel a megelőző két üzleti év átlagában meghaladja a100 millió forintot, vagy ahol az átlagosan foglalkoztatottak száma a megelőző két üzleti év átlagában meghaladja az 50 főt. Minden olyan esetben, amikor a könyvvizsgálat a Számviteli törvény vagy más jogszabály előírásai szerint nem kötelező, a vállalkozó – saját érdekében (könyvelő ellenőrzése, egyéb információk, biztonság biztosítása) - dönthet arról, hogy a beszámoló felülvizsgálatával könyvvizsgálót bíz meg.

Irodánk vállalja könyvvizsgálati szolgáltatások elvégzését megfelelő szakképesítéssel és engedéllyel rendelkező könyvvizsgálóval.

Partner könyvvizsgáló:
Sz.G. Tanácsadó Könyvvizsgáló Kft.
7100 Szekszárd, Hegyalja u.5.
Szabó Gabriella okleveles könyvvizsgáló

image
 

Könyvvizsgálati szolgáltatásaink:

A könyvvizsgálat célja annak megállapítása, hogy a vállalkozó által az üzleti évről készített éves beszámoló, egyszerűsített éves beszámoló, továbbá az összevont éves beszámoló a Számviteli törvény előírásai szerint készült, és ennek megfelelően megbízható és valós képet ad a vállalkozó vagyoni és pénzügyi helyzetéről, a működés eredményéről.

  • A jogszabály alapján az arra kötelezett vállalkozások éves, egyszerűsített éves beszámolójának könyvvizsgálata
  • A vállalkozás saját döntése, igénye esetén éves, egyszerűsített éves beszámoló könyvvizsgálata
  • Átalakulási vagyonmérleg, vagyonleltár tervezetek könyvvizsgálata
  • Átalakulási végleges vagyonmérleg, végleges vagyonleltár könyvvizsgálata
  • Előtársaságok könyvvizsgálata
  • stb.

Rólunk mondták :)

"Egy hely, ahova akár személyesen is szívesen viszem a könyvelőirodába a papírokat, mert mindig vidám a hangulat és soha nem kell panaszkodni a munka minőségére. A határidőket akkor is mindig sikerült betartaniuk, amikor késésünk miatt alig hagytunk számukra időt az odavitt számlák feldolgozására."
Köszönve, és bízva a további jó együttműködésünkben,
Solymosi Klára

Szeretne velünk dolgozni?

Irodánk vállalja könyvvizsgálati szolgáltatások elvégzését megfelelő szakképesítéssel és engedéllyel rendelkező könyvvizsgálóval.